Dartmoor visitor centre to double in size

The Dartmoor National Park visitor centre at Postbridge is to be extended if planning is approved by Dartmoor National Park Authority planners.

The single-story extension will have a new front entrance in the centre of the building and the footprint of the building will almost double.

The current building has a first-floor exhibition room but this has not been able to be used recently since the stair lift needs repair, but if plans are approved this will likely be turned into office space and storage.

The planned building will have a new exhibition space of 84 square metres. The extension will mean the loss of three parking spaces and there is some concern that during the summer the car park gets so full that visitors could be pushed to park on the road.
A spokesperson for the Dartmoor National Park Authority (DNPA) said if the planning application was approved it would be subject to a funding bid. “The extension will not be funded by the authority.”

On the other side of the road the Forestry Commission are redeveloping the car park in the woods which people use when walking in the area; this too is likely to become a pay and display car park.

Stuart Clarke

Author: Stuart Clarke

Share This Post On

Submit a Comment